Informatie over IPL

Definitief ontharen. We beschikken over Laser,SPL,IPL,SHR apparatuur

 


Het verwijderen van ongewenst haar is altijd een lastige, tijdrovende en soms pijnlijke klus geweest. Het effect is vaak ook nog tijdelijk, de beharing komt na een poos gewoon weer terug. De behandeling vindt plaats met een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. De techniek is zeer geavanceerd en betrouwbaar, waarbij in een kort tijdsbestek het gehele gewenste gebied wordt behandeld.

Niet alleen vrouwen maar ook mannen kiezen bewust voor deze methode om langdurig verlost te worden van overtollige haargroei. Het wordt voor mannen steeds belangrijker om er goed uit te zien, zowel privé als zakelijk.

Stel je eens voor:

  • niet meer scheren, epileren of harsen
  • geen last meer van pijnlijk ingegroeide haartjes
  • geen last meer van stoppeltjes, irritaties en ontstekingen
  • kortom, langdurig verlost van ongewenst haar
Vergelijk de prijzen eens met wat u op dit moment uitgeeft aan ontharen zoals: harsen, mesjes, scheerschuim, ontharing crème ect. en de duur van het resultaat! Scheren en harsen behoren nu tot het verleden.

Het licht van de apparaat werkt oppervlakkiger (voor een haarwortel hoeft u niet diep te zitten) en is geheel veilig waardoor deze behandeling speciaal geschikt is voor in de schoonheidssalon.

Eerst scheer je het liefst thuis, de avond tevoren. Dan komt er hier een laag gel op de huid die onthaard gaat worden. Daarna worden door lichtflitsen de haren vanuit de haarwortels verwijderd. Geen enge dingen, want het gebeurt met licht. Hoe lichter de huid en hoe donkerder het haar hoe beter dat het werkt. ‘Ontharen is een duidelijke trend".

In onze klantenkring bevinden zich mensen van jong tot oud. (Over)beharing bij vrouwen kan het gevolg zijn van verschillende hormoonpieken, zoals de puberteit, zwangerschap en de overgang. Ook mannen vormen een gestaag groeiende groep die voor ontharing kiezen. Omdat haren verschillende groeifases kennen ,is een zes- tot tiental behandelingen nodig om het bestaande haar definitief te verwijderen .Alleen haren die zich in de haargroeifase bevinden kunnen effectief verwijdert worden met lichttherapie. Daardoor zijn er dus meerdere behandelingen nodig.

ontharing, de behandeling:

Een specialist geeft lichtflitsen op uw huid. Haarwortels bevatten veel melanine ( pigmentatie) , de lichtflitsen uit het kopstuk van het IPL apparaat zetten melanine om in warmte.

Het haarwortel wordt vernietigd totdat het niet meer in staat is om terug te groeien. Echt pijnlijk zijn de behandelingen niet, maar het ontharen van sommige delen van het lichaam of het gezicht, kunnen wel gevoelig zijn.

Hieronder ziet u een doorsnede van de huid, de zwarte pijl geeft de haarwortel aan die vernietigd wordt door flitslicht. 

Er zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Het is namelijk zo : haren groeien in verschillende groeifasen. Onder de haarcyclus verstaat men het proces van de productie, groei en uitval van het haar. Deze cyclus bestaat uit drie fasen:

Drie fasen van de haarcyclus en hun kenmerken
 Fase  Toestand Percentage 
 Anagene Fase  Groeifase  85-90%
 Categene fase  Overgangsfase  1-3%
 Telogene fase  Rustfase  12-15%

Anagene fase

In deze fase groeit er een nieuwe haarwortel, waarmee de productie van een nieuwe haar is begonnen. De anagene fase, ook wel groeifase genoemd, duurt twee tot zes weken en hangt af van genetisch bepaalde factoren. Ongeveer 85-90% van de haren bevindt zich in de anagene fase, wat (logischerwijze) betekent dat er altijd haar op het lichaam aanwezig is.

Catagene fase

In deze 2 tot 3 weken durende overgangsfase neemt de groei van het haar af en bereidt het zich voor om uit te vallen. Ongeveer 1-3% van alle haren bevindt zich in deze fase.

Telogene fase

In de telogene fase of rustfase vindt nauwelijks activiteit plaats en komt het haar zodanig los te zitten dat het uit kan vallen. Na de uitval kunnen nog tien tot twaalf haren uit dezelfde wortel groeien. Ongeveer 13% van de haren bevindt zich in deze rustfase.

De snelheid waarmee een haar de fasen doorloopt heeft invloed op de kaalheid van een persoon. Omdat uit dezelfde haarwortel slechts tien tot twaalf haren kunnen groeien, kan de kaalheid zich al na ongeveer het 25 levensjaar inzetten.

Alleen de haren die in de anagene fase zitten kunnen definitief vernietigd worden. Dus u moet een aantal keren terugkomen om al die haren in de anagene fase te kunnen pakken. Het totale aantal behandelingen kan per individu verschillen omdat dit afhankelijk is van lichamelijke factoren zoals bijv. de hormoonhuishouding.


Na elke behandeling zal u na 10-15 dagen het resultaat zien ; de haren die in de anagene fase zaten en vernietigd zijn, vallen vanzelf uit -> die komen niet meer terug ! Ideaal toch?

Dus waarom nog harsen, scheren of moeilijk doen als u nu kunt overstappen op deze revolutionaire manier van ontharen !

Huidtypes

De effectiviteit van Intense Pulsed Light behandelingen hangt af van de kleur van je haar en de pigmentatie van je huid, evenals een aantal andere factoren. Lees meer over huidtypen en identificeren uw eigen.

 Huidtypen  Niet-blootgestelde
huidkleur
 Verbrandt in de
zon
 Wordt
bruin
 Typerende kleur
ogen
 Typerende kleur
haar
 Sproeten
 1  Wit  Altijd  Nooit  Blauw  Rood  Ja
 2  Licht/bleek  Vaak  Vaak  Blauwgroen  Blond  Ja
 3  Licht/beige  Een paar maal   Bijna altijd  Grijs/bruin  Bruin  Weinig 
 4  Lichtbruin  Nooit  Altijd  Bruin  Zwart  Nee
 5  Donkerbruin  Nooit  Altijd  Bruin  Zwart  Nee
 6  Zwart  Nooit  Altijd  Bruin  Zwart  Nee


  • Type 1 en 2 zijn karakteristieke Scandinavische en Keltische huidtypen.
  • Type 3 is typerend voor volkeren uit het Verre Oosten (Korea, Japan).
  • Type 4 is typerend voor volkeren rondom de Middellandse Zee en uit Zuid-Amerika.
  • Type 5 en 6 zijn typerend voor volkeren in Afrika en het Caraïbisch gebied.
(Wij kunnen tot huidtype 5 behandelen )

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK


Tijdens het intake gesprek bekijk ik het te behandelen gebied en de haren. Ik leg uit hoe de behandeling plaats gaat vinden en laat een proefflits voelen, zodat u weet hoe de behandeling aanvoelt. Vervolgens kunnen we een behandelplan opstellen waar in staat hoeveel behandelingen optimaal zijn en wat de te verwachten kosten zijn.